La cistitis és el terme mèdic de la infecció d’orina que afecta la bufeta. És la malaltia més freqüent de l’aparell urinari causada habitualment pel bacteri Escherichia coli. Excepcionalment, també pot ser deguda a altres gèrmens com a virus (vírica) o fongs (micòtica).

Algunes de les causes més comunes és quan prenem antibiòtics per tractar alguna altra afecció, ja que pot desequilibrar la micoflora afavorint la colonització de bacteris patògens en el tracte urinari. Una altra causa relacionada són les relacions sexuals, les quals poden afavorir el contagi.

 

Símptomes habituals de la cistitis

 

La cistitis es presenta amb símptomes de dolor o coïssor en orinar, augment en les ganes d’orinar però amb poc volum, canvis en l’olor i textura de l’orina i sensació permanent d’orinar. De vegades, també presenta orina amb sang.

Si hi ha febre, significa que algun altre òrgan està afectat a causa de la infecció. Per tant, el tractament a seguir dependrà del tipus de microorganisme que hagi causat la infecció.

 

Com prevenir la infecció d’orina?

 

Aquests són alguns dels hàbits i factors que poden ajudar-te a prevenir la cistitis:

  • Mantenir una higiene intima correcta.
  • Evita la retenció voluntària en orinar de forma habitual.
  • Elimina el tabac i l’alcohol.
  • A l’estiu, evita romandre molt de temps amb el vestit de bany humit.
  • Evita l’exposició al fred per a evitar l’evolució de la inflamació.

Si vols contribuir al benestar del tracte urinari i evitar recurrències d’infecció d’orina, pots prendre complements alimentaris de dispensació farmacèutica que contenen nabius vermells i olis essencials 100% ecològics.

 

A Farmàcia Escutia et recomanem:

  • Càpsules Confort vies urinàries, de Pranarom. Conté oli essencial de menta piperita per al manteniment del tracte urinari. Alleuja el dolor i reforça el sistema immunitari.
  • MABO Cyst. Un suplement alimentós que conté Nabiu Vermell Americà, Probiòtics específics per a la flora vaginal, Vitamines A, C i D, Coure i Seleni.
  • Uri-NEO en càpsules, una solució natural que ajuda a prevenir i reduir la cistitis. Amb Nabius Vermells Americans i Flor d’Hibisc.
 

Tractament antibiòtic

 

El tractament per a cistitis és antibiòtic. Segueix les recomanacions del teu metge perquè realitzi un cultiu de l’orina i t’indiqui l’antibiòtic més adequat en funció del germen a tractar. L’aplicació del tractament és diferent si es tracta d’una infecció aïllada, una infecció no resolta o una infecció recurrent en menys de sis mesos.

  Foto de freepik – www.freepik.es
Compartir
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter