La hipertensió és una malaltia cardiovascular crònica que requereix portar una dieta equilibrada. A més de disminuir o eliminar la ingesta de la sal en la dieta, també és necessari consumir certs aliments per a portar un control adequat.

 

Alimentació sana per a combatre la hipertensió

 

Les persones amb hipertensió han d’aprendre a contrarestar els efectes d’aquesta malaltia i aconseguir portar una nutrició sana i equilibrada rica en fruites, verdures fresques, lactis sense greix, carns blanques, com el pollastre, i peixos.

Aquests aliments permetran nodrir al cos de potassi, magnesi, calci i fibra per a mantenir controlada la hipertensió i evitar els seus efectes negatius.

D’altra banda, també és convenient incorporar aliments amb antioxidants que prevenen la inflamació vascular i l’estrès. A més, és preferible consumir aliments sense greix saturat per a mantenir baixos els nivells de colesterol.

Els nutricionistes suggereixen als pacients amb hipertensió el consum de fruites i verdures en el seu estat natural i evitar els productes enllaunats o conservats, ja que en el seu procés d’industrialització, li agreguen grans quantitats de sodi per a conservar-los.

 

Quins aliments hem d’evitar per a prevenir la hipertensió?

 

Per a prevenir la hipertensió, produïda per factors hereditaris, sobrepès o sedentarisme, has d’evitar el consum d’aliments processats o en conserva, embotits, cafè, mariscos, mantega, formatges madurs, pa i galetes salades i salses com la maionesa o el quètxup.

També és convenient suprimir de la teva dieta les sopes deshidratades, reduir el consum de carns vermelles, els dolços i els greixos, així com els grans sencers i altres productes precuinats.

I, per descomptat, acompanya la teva dieta fent exercici regularment o camina durant 15 o 20 minuts al dia almenys tres dies per setmana.

 

Dieta per combatre la hipertensió

 

Un menú ideal per a combatre la hipertensió s’inicia amb:

  • un esmorçar amb fruita, llet descremada o te verd, pa integral o cereals amb iogurt desnatat.
  • Per dinar, pots prendre llegums, amanides, peix al forn o a la planxa, arròs integral i fruites i,
  • per sopar, prendre sopes de verdures, fruites, vegetals o amanides i carns blanques. També, pots consumir cereals i fruita seca.
 
Foto – www.freepik.es

Si necessites fer un seguiment o portar un millor control de la teva pressió arterial, visita’ns a Farmàcia Escutia a La Joquera (Girona).

Finalment, recorda que la informació que t’oferim no ha de reemplaçar els consells o prescripció del teu metge.

   
Compartir
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter