Saps com distingir una grip d’un refredat? La grip i el refredat comparteixen alguns símptomes, però la diferència principal entre ambdues és la intensitat dels símptomes.

Els símptomes habituals que comparteixen totes dues afeccions són la congestió nasal, la tos, la febre i el dolor muscular, entre altres. Aprèn a diferenciar els símptomes de la grip i el refredat i com combatre’ls.

 

Quins són els principals símptomes del refredat?

 

El refredat és una infecció vírica que presenta els primers símptomes de manera gradual, com el mal de coll, la tos lleu, els esternuts i la congestió nasal. A vegades, també pot ocasionar signes lleus de febre. Però, quan el refredat a més es presenta amb dolor toràcic, febre per més de cinc dies, dolor en les oïdes, sensació d’ofec i/o tos amb sang o vòmits, és urgent la visita al metge.

A diferència de la grip, la durada del refredat és més curta.

 

I els símptomes de la grip?

 

Per contra, la grip és una infecció respiratòria que sol començar de forma més brusca i sobtada. Per a començar, pot provocar febre alta (de fins a 40º) durant uns tres dies o més.

Els símptomes habituals d’un quadre gripal són els dolors musculars i de cap, el mal de coll, la tos seca i el cansament o feblesa general. Per tant, recorda que les grips solen ser més severes que els refredats.

Aquests símptomes poden perdurar entre cinc i deu dies, segons el tractament aplicat i les defenses de l’organisme. La grip sol ser molt contagiosa i es transmet amb rapidesa en l’ambient.

 

Com evitar la grip i el refredat?

 

Quan es tracta de refredats i grips lleus, per a evitar possibles complicacions és recomanable descansar i hidratar-se amb aigua suficient durant tot el dia.

Si creus que presentes alguns dels signes descrits de la grip, visita al teu metge. En el cas dels refredats, no s’indica un tractament específic, però és important que recordis mantenir les vies respiratòries netes, menjar saludable, fer repòs i mantenir una hidratació adequada.

I finalment, comentar-vos que, en cap dels dos casos, se sol prescriure l’ús d’antibiòtics ja que poden empitjorar els símptomes. La millor opció és la prevenció mitjançant una higiene adequada, una alimentació equilibrada, cuidar-se davant els canvis bruscos de temperatura i mantenir un estil de vida saludable fent exercici.

 
Compartir
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter